O le Eseesega i le va o le galvanizing vevela ma le galvanizing masini

O le fa'a'u'u vevela ose togafiti fa'aluega e aofia ai le fa'atofuina o vaega na mua'i togafitia i totonu o le vai ta'ele mo le maualuga o le vevela o gaioiga e fai ai se pa'u o le zinc O la'asaga e tolu o le fa'a'u'u vevela e fa'apea:

① O le pito i luga o le oloa e faʻamavaeina e le sua o le zinc, ma o le uʻamea e faʻavae i luga ole vai e faʻamavaeina e le sua o le zinc e fai ai se vaega faʻapipiʻi uʻamea.

② O ion zinc o lo'o i totonu o le u'amea u'amea o lo'o soso'o atu i le matrix e fai ai se u'amea u'amea vaifofo tutusa; O le uʻamea e fausia ai se faʻamea uʻamea uʻamea i le taimi o le faʻamavaeina o le vaifofo o le zinc ma faʻaauau ona sosolo atu i le nofoaga lata ane O le pito i luga o le faʻalava o le uʻamea uʻamea o loʻo afifiina i se lapisi zinc, lea e malulu ma tioata i le vevela o le potu e fausia ai se ufiufi. I le taimi nei, o le vevela vevela faagasologa galvanizing mo uʻamea ua faateleina le atoatoa ma mautu, ma le mafiafia o le ufiufi ma le corrosion tetee e mafai ona ausia atoatoa manaoga anti-corrosion o masini masini eseese. Ae ui i lea, o loʻo i ai pea faʻafitauli nei i le gaosiga moni ma le faʻapipiʻiina o masini masini:

1. O loʻo i ai se vaega itiiti o le zinc o totoe i luga o le filo filo, lea e aʻafia ai le faʻapipiʻiina,

2. O le a'afiaga i luga o le malosi feso'ota'iga e masani lava ona ausia e ala i le fa'ateleina o le alauni o masini o le nati ma toe tata'i i tua pe a uma ona fa'apipi'i e fa'amautinoa le fetaui i le va o le nati fa'avela vevela ma le fa'amau. E ui lava o lenei mea e faʻamautinoa ai le fetaui o le faʻamau, o suʻega faʻainisinia e masani ona tupu i le taimi o le faʻagasologa o le taʻavale, lea e aʻafia ai le malosi o fesoʻotaʻiga pe a uma ona faʻapipiʻi.

3. O le a'afiaga i mea fa'ainisinia o fa'amalo maualuga: Le lelei o le vevela-dip galvanizing process e mafai ona a'afia ai le a'afiaga o le malosi o fa'amau, ma le fufuluina o le acid i le taimi o le galvanizing e mafai ona fa'ateleina ai le hydrogen i totonu o le matrix o le 10.9 grade high- strength bolts. , fa'ateleina le ono mafai ona fa'aleagaina le hydrogen. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o mea faʻainisinia o vaega filo o faʻamau malosi (vasega 8.8 ma luga) pe a maeʻa le vevela vevela ei ai se tulaga faʻaleagaina.

Mechanical galvanizing o se faʻagasologa e faʻaogaina ai le tino, vailaʻau adsorption deposition, ma faʻalavelave faʻainisinia e fausia ai se ufiufi o le pauta uʻamea i luga o le mea faigaluega ile vevela potu ma le mamafa. I le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona faʻapipiʻiina ai le uʻamea e pei o Zn, Al, Cu, Zn-Al, Zn-Ti, ma Zn-Sn i luga o vaega uʻamea, e maua ai le puipuiga lelei mo le uʻamea uʻamea. O le fa'agasologa o le galvanizing fa'ainisinia lava ia e iloa ai o le mafiafia o filo ma fa'a'au'au e sili atu le manifinifi nai lo le mafolafola. A maeʻa le faʻapipiʻiina, e le manaʻomia e nati le toe tataina, ma o faʻamau i luga aʻe o le M12 e le manaʻomia foʻi ona faʻapolopoloina. A maeʻa le faʻapipiʻiina, e le afaina ai le fetaui ma mea faʻainisinia. Ae ui i lea, o le tele o le paʻu zinc o loʻo faʻaaogaina i le faagasologa, o le fafagaina o le malosi i le faagasologa o le faʻapipiʻiina, ma le taimi fafaga e aʻafia tonu ai le mamafa, mafolafola, ma foliga vaaia o le ufiufi, ma aʻafia ai le lelei o le ufiufi.


Taimi meli: Tes-12-2023