Fa'atauina atu i fafo uamea a Saina ma le Belt and Road Initiative”

O Saina ose fa'atau oloa fa'atau oloa fa'amau. O fa'amaumauga a le Ofisa o Tiute o lo'o fa'aalia mai le 2014 i le 2018, o le fa'atauina atu e Saina o fa'amau fa'amau na fa'aalia ai le si'itia i luga. I le 2018, o le aofaʻi o oloa faʻatau atu o faʻamau uʻamea na oʻo atu i le 3.3076 miliona tone, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga o le 12.92%. Na amata ona paʻu i le 2019 ma faʻaititia i le 3.0768 miliona tone i le 2020, o le faʻaititia o le tausaga i le tausaga e 3.6%. O le fa'aulufaleina mai o fa'amau u'amea e masani lava ona mautu, ma 275700 tone fa'aulufale mai i le 2020.

O le Iunaite Setete ma Europa o maketi taua mo le auina atu i fafo e Saina o mea faʻapipiʻi uʻamea, ae ona o faiga a le EU e teteʻe ai i le lafoaʻiina ma le aʻafiaga o le taua o fefaʻatauaʻiga a Sino US, o le auina atu i fafo o uʻamea faʻamau i nei itulagi ua konekarate. Ona o le maualalo o le faʻaogaina o maketi faʻatau atu o mea faʻapipiʻi uʻamea, o le a faʻalauteleina e le alamanuia ia maketi i luga o le "Belt and Road" i le lumanaʻi. O le faiga faʻavae "le Belt and Road" ma le mafanafana o sootaga ma atunuʻu Aferika ei ai ni tulaga lelei mo pisinisi faʻapipiʻi. O le tasi o le lagolago i faiga faavae a le atunuu, faatasi ai ma faiga faavae ma aiaiga e fetaui, e pei o Uganda ma Kenya o loo i ai ni paka tau pisinisi fou o loo fausia; Lona lua, o tau o oloa i totonu o nei atunuu e le maualalo, ma o Saina o loʻo i ai se tau faʻatauga i faʻamau; Lona tolu, o le toe faʻaleleia o faʻatoʻaga, toe faʻaleleia o fale gaosi oloa, malaevaalele, uafu, uafu, ma atinaʻe tetele o nei atunuu e manaʻomia uma le tele o faʻamau, meafaigaluega, masini, masini maualuga, vaega taʻavale, ma isi, ma se maketi tele ma se tupe mama tele.

O le lona tolu o 'le Belt and Road' Summit Cooperation Forum na faia talu ai nei i Beijing. Talu mai le 'le Belt and Road' na tuʻuina atu i luma i le sefulu tausaga talu ai, HANDAN YONGNIAN WANBO FASTENER CO., LTD ua faʻatinoina ma le faʻatinoina le 'le Belt and Road' ma faʻaauau le faʻalauteleina o le galulue faʻatasi ma atunuu i luga o le 'Bit and Road'.

O le maketi o atunuu o loʻo tulaʻi mai ua faʻateleina ma sili atu ona taua, ma o tatou oloa ua faʻatauina e le toʻatele o tagata faʻatau i atunuu 'le Belt and Road'. O a tatou oloa e mafai ona feaveaʻi e le sami i Asia i Sautesasae, Sasaʻe Tutotonu, ma Aferika, ma ala i nofoaafi i Rusia, Asia Tutotonu, ma Europa Tutotonu ma Sasaʻe. Matou te naunau e galulue faʻatasi ma a matou tagata faʻatau e tuʻuina atu oloa faʻapipiʻi maualuga ma taugofie mo le maketi i le lotoifale. O a tatou fa'amau ma nati o lo'o fa'aogaina i le tele o masini fa'ainisinia ma fale faufale, ma o a tatou oloa taula e fa'aaoga lautele mo le fa'apipi'iina o oloa i le fausiaina.


Taimi meli: Iuni-03-2019